ESEMÉNYNAPTÁR

January 2020
S M T W T F S
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

szgyf_banner.jpg

További lehetőségek

Fejlesztő foglalkoztatás a rehabilitációs szakmai programban

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Dr. Csiba László Integrált Szociális Intézmény rehabilitációs részlege az alkoholfüggők számára biztosít komplex, hosszabb távú, bentlakásos ellátást.

Szakembereink kulturált lakóotthoni környezetben nyújtanak segítséget az ellátottak testi-szellemi funkcióinak helyreállításában, az ehhez szükséges képességek fejlesztésében, a káros függőségektől mentes, önálló életvezetés kialakításához. A felépülés után fontos a munkahely megtalálása, a nyílt munkaerőpiacon történő elhelyezkedés, amelyre a lakókat hatékonyan felkészítheti a fejlesztő foglalkoztatás.

Ez a foglalkoztatási forma a bevontak munkakészségének, testi és szellemi képességeik, munkavégzéssel történő megerősítését szolgálja. A foglalkoztatásra alkalmas foglalkoztatni kívánt ellátottakkal, illetve azok törvényes képviselőjével az intézmény, mint foglalkoztató a munkavégzésre vonatkozóan határozott időre szóló megállapodást köt. A fejlesztő foglalkoztatásban részt vevő ellátott fejlesztő foglalkoztatási díjban részesül.

A fejlesztő foglalkoztatásról szóló megállapodás megszűntethető, ha az ellátott a saját, vagy mások testi épségét veszélyezteti, illetve olyan magatartást tanúsít, amely mellett biztonságos foglalkoztatása nem lehetséges.


  

 

Kulturális rehabilitáció

Jól képzett munkatársak gondoskodnak az ellátottak szabadidejének hasznos eltöltéséről. A különböző kulturális és művészeti rendezvényeken való részvétel szerteágazó lehetőségét kínálnak az érdeklődőknek. Az intézeti könyvtár és konditerem használata, a rendszeres sportfoglalkozások („házibajnokságok”, foci, asztalitenisz, szellemi totó) egyaránt alkalmasak a tartalmasabb elfoglaltságok igényének kialakítására, az érdeklődési kör gazdagabbá tételére, a rendezett életvitel kialakítására.