ESEMÉNYNAPTÁR

September 2021
S M T W T F S
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

szgyf_banner.jpg

 

Jelzőrendszeres Házi Segítségnyújtó Szolgálat

 

Vivago rendszer 

A Vivago rendszer működése

A rendszer alapja a Vivago® DOMI otthoni rendszer, mely a Vivago ® óra és a DOMI bázisállomás segítségével az idős ember állapotát folyamatosan figyeli és a Vivago® óra által gyűjtött aktivitási adatok elemzésével az általános állapotra vonatkozóan automatikus jelzéseket küld.

A Vivago® DOMI rendszer automatikusan jelzi:

 

       Az ájult állapotot éjszaka illetve nappal;

       A nappali aktivitás hirtelen csökkenését;

       A nappali aktivitás trend szerű, hosszú távú csökkenését;

       A nappali/éjszakai aktivitás arányának megváltozását, romlását, mely az általános állapot vonatkozásában jelent fontos információt;

       A perifériás hőmérséklet 28  C alá csökkenését;

       A biztonságot jelentő Vivago® óra levételét;

       A DOMI bázisállomás vételi körzetének, vagy a lakásnak az elhagyását.

A fentiek mellett az idős ellátott a Vivago® óra segélyhívó nyomógombjának megnyomásával bármikor azonnali segélykérést küldhet az ellátást végzők felé.

A jelzések a DOMI bázisállomástól GSM/GPRS csatornán jutnak el a Vivago® Vista szerverhez.

A szerver a riasztási információkat az arra kijelölt személyekhez továbbítja SMS, hangüzenet, vagy email formájában. Az ellátást végző a jelzés fogadását az értesítési csatornán nyugtázza, majd lehetősége van a DOMI bázisállomás visszahívására, mely ebben az esetben kihangosított beszédkapcsolatot hoz létre az ellátást végző és az idős ember között.

SMS értesítés esetén a DOMI készülék telefonszáma az értesítő üzenetben megjelenik, így a visszahívás egyszerűen, gyorsan, egy-két gombnyomással elvégezhető.

Az ellátottak aktivitási és riasztási adatai a Vivago® Vista központban nyomon követhetők, az aktivitási görbék megtekinthetők, ellátottanként elemezhetők.

Az aktivitási adatok támogatást adnak a gyógyszerelés beállításához, az idős ember nappali aktivitásának növeléséhez, éjszakai pihentető alvásának biztosításához, melyek együttesen az általános állapot javulását, az önálló életvitel erősítését eredményezik.

 

A Vivago® Vista kliensek az ellátási központokban kerülnek telepítésre. Segítségükkel az ellátottak és a Vivago® DOMI készülékek adatai, beállításai kezelhetők, a riasztási és aktivitási adatok megjeleníthetők.